Funkcionális edzés

Mitől funkcionális edzés a funkcionális edzés?

A funkcionális edzés, mint olyan, az emberi testet - konyhai nyelven-, arra használja, amire az való. A funkcionális edzés a fitnesztermi edzéstől eltérően, nem adott izomcsoportokat mozgat és edz, nem izoláltan dolgoztatja az emberi testet és az izmokat, hanem adott mozgásmintákat használva az egész testet terheli az adott gyakorlatok elvégzéséhez. Ezért nincs a funkcionális edzőteremben gép, mert szabadsúlyos gyakorlatokkal, az egész testet használva dolgozunk. A funkcionális edzőteremben tehát, a fitneszteremtől eltérően minden óra, a cross-training, az erőemelés, a súlyemelés, a street workout, az FRC Mobility is mind a funkcionális értelemben edzi az emberi testet.

A cél

A funkcionális edzés célja – azonkívül, hogy megtanítjuk az emberi testet úgy mozgatni és használni, ahogyan az egészséges kell legyen a mindennapi életben is - elsődlegesen az erőfejlesztés, az állóképességfejlesztés és gyorserő fejlesztés, nem az esztétika, ezenkívül az izületek mobilizálásával, aktivizálásával is foglalkozunk a lehető legjobb teljesítmény elérése és a maximálisan egészséges test elérése érdekében.

Légy fittebb!

Mindezek egyértelmű és kellemes következménye a test esztétikailag való javulása, az izmosodás, a test összetételében való változás, a testzsírszázalék csökkenése, közérzétbeli javulás, egészséges önbizalom kialakulása és összességében maga az egészségesen eltöltött hétköznapok, kortól és nemtől függetlenül.