FRC Aktív Mobility

Az FRC egy tudományos alapelvekre épülő átfogó izületi-mobilitás edzésrendszer. Mozgásszabadságunkat a mobilitásunk határozza meg, ami az izületek aktívan használható mozgástartománya. Az FRC Aktív Mobilityvel ezt a képességedet fejlesztheted.

Hatékonyabb Mozgás

Az FRC koncepcióinak alkalmazása lehetőséget ad mindenkinek, hogy izületeiről gondoskodjon, így hatékonyabb, könnyedebb és biztonságosabb mozgást kapjon.
• Kötőszövetek megerősítése, idegrendszeri kontroll feljavítása
• Aktívan használható mozgástartomány, izületi mobilitás növelése, optimalizálása
• Teherbíró képesség növelése – sérülésveszély csökkentése
• Izületi egészségmegőrzés

ragebudapest_frc_1
ragebudapest_frc_2

Megőrzés

Bármekkora mozgástartománnyal is rendelkezünk jelenleg, azt rendszeresen használni is kell, különben elveszítjük. Az izületek egészségét a mindennapi átmozgatás fogja biztosítani, ami a legelső lépés a további fejlődés érdekében.

Evolúció

Az utóbbi időben az emberi faj eltávolodott azoktól a mozgásmintáktól, amikre a testünk eredetileg ki lett találva. Ez helyett egy új, kitalált környezetet építettünk magunk köré, ami lekorlátozza a mozgásszabadságunkat, és nem használjuk ki igazi lehetőségeinket. A fizikai korlátok pedig kihatással lesznek életünk minden más területére is. Ezért újra fel kell fedeznünk mozgásbeli hiányosságainkat, a bennünk rejlő potenciált, és felkészíteni az izületeket és az idegrendszert azokra a feladatokra/sportra amiket ténylegesen tudunk/szeretünk csinálni.

ragebudapest_frc_3

Fejlődés

Egy adott gyakorlat biztonságos és hatékony kivitelezéséhez rendelkezned kell előfeltételekkel. (Csak úgy, mint bármi más erő/állóképesség edzéseknél.) Az izületek edzése hosszú folyamat, és elszántságot igényel. Először magabiztosan legyél képes minden szükséges emberi mozgásra, mielőtt nagy intenzitású sportokba kezdesz. Bárhol is vagy, mindig lesz hova fejlődni, és ebben egy jó edző útmutatása kulcsfontosságú lehet, amivel időt és energiát nyerhetsz.