A kosárlabda körül forog az életed? Íme néhány jó tanács az idényre!

Fásultság, Kedvetlenség

Az elvégzett kemény munka mindig meghozza gyümölcsét – de mégis mióta gondolsz munkaként a játékra, ami gyerekkorod óta kikapcsol, aminek hatására elfelejted a téged körülvevő világ negatív rezgéseit, ami mindig menedéket nyújtott. Az élmény neve, amit keresel: Flow. Egy olyan pszichológiai állapot, melynek során csak egy dologra koncentrálsz, egy feladatra, melynek megoldása örömöt okoz számodra, teljesítését nem érzed tehernek. Edzéseid, a mérkőzések minden pillanatát ennek megfelelően éld át.

Streetball Workout

Specializáció hiánya

A kosárlabda összetettsége miatt rengeteg irányba kell fejlődnöd, viszont ha minden szegmensbe ugyanannyi energiát fektetsz, nem fogod elérni a kívánt eredményt. Válaszd ki a játékod legjobb elemeit, fejleszd ezeket a lehető legmagasabb szintre, és meccshelyzetekben is ezekre alapozz. A kosárlabda többi elemét elég olyan szintre fejlesztened, hogy ne légy csapattársaid terhére semmilyen szituációban.

Önbizalomhiány

Mikor nem vagy biztos saját képességeidben, gondolj életed legjobb meccsére, egy olyan teljesítményre, amire igazán büszke lehetsz. Ezért az eredményért megdolgoztál, a tudást amivel elérted birtoklod. Utána emlékezz a rengeteg edzésre, amit azóta végeztél. Jobb játékos lettél, jobb teljesítményre vagy képes.

Csapatszellem

Az idény során természetesen csapattársaid is rengeteg problémával néznek szembe. Ha mindenki elmélyül saját gondjaiban, nem lesz megfelelő a hangulat ahhoz, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsátok. Igyekezz példamutató magatartással állni a játékhoz, lendíts csapattársaid kedvén, mikor nehéz pillanatokat élnek át.

Beri Imre

Streetball Workout