Erőemelés VS CrossFit - Az erősebb és stabilabb fizikumért

Mostanában elég sokat olvasok erről a közösségi médiában, így gondoltam írok róla pár sort , hogy én mit gondolok erről az egész viszálykodásról, ami a Crossfit körül forog.

Sok súllyal edző, terembe járó f*szagyerek szereti fikázni azokat, akik a Crossfit-et űzik, és ezt nem minden esetben tartom helyén valónak. Meg tudom érteni ezt, amikor tömegek Crossfit néven végeznek  elvetemült gyakorlatokat, ezeket  párosítva hihetetlen ocsmány kivitelezéssel, ezzel  roppantul nevetségessé téve magukat.

Miért hasznos a CrossFit az átlagember számára?

Azok akik rendesen, szabályosan (hozzáértő edző segítségével) végzik ezt az edzésformát, mégis sokszor megbélyegezve maradnak. Igen, ez egy nagyon divatos edzésforma és sok embert bevonz a súlyzók világába (sok hülyét is) – bár ez a jelenség szerintem minden sportnál létezik. Ezerszer többre becsülöm ezeket az embereket, mint egy újoncot, aki elmegy egy ócska fitness terembe és önfejűen elkezdi csinálni azt, amit a többi hülyétől lát.

Amikor valakinek az a legnagyobb problémája nulla edzésmúlttal, hogy miként tudja legjobban izolálni a bicepszét és mitől lesz nagyobb a karja, úgy, hogy sosem edzett szakszerűen, mit ne mondjak, elég szomorú.

Akik CrossFitre jönnek, jó eséllyel indulnak, tartoznak egy közösségbe, mérik a fejlődésüket az edzőik, és nem hagyják ,hogy tönkretegyék magukat a súlyokkal. Megismerkednek a súlyemelő, erőemelő gyakorlatokkal, gimnasztikával, fejlesztik az állóképességüket, hajlékonyságukat, ami önmagában is hihetetlenül hasznos egy átlagember számára.

Tanuld meg milyen nehezet emelni, szeresd azt és élvezd!

Erőemelés VS Crossfit

Amiért igazán szeretem a CrossFitet!

Ez a divat edzésforma sok-sok sportolót térített jobb útra, így akik CrossFittel kezdik, sokszor áttérnek (vagy csak ingáznak ide-oda) erőemelésre vagy súlyemelésre, ami a legnagyobb pozitívum ebben az egészben. Növelhetik ennek a két nagyszerű és nagy múltú sportágnak a versenyzőinek/követőinek számát. Erre az elmúlt években láthattunk is számtalan pozitív példát.

Tehát miért is bántjuk, amikor innen sokkal értelmesebb embereket lehet toborozni, mint egy magamutogatós fitness teremből? Érthetetlenül egy ember elkezdi és a többi birkanyájként követi, mert biztos igaza van, ahelyett, hogy átgondolnák miről is beszélnek.

Bárki is kezdjen bele, remélem minél hamarabb áttér erőemelésre, vagy súlyemelésre (már tényleg az én szélsőséges véleményem). De ha meg is marad a Crossfitnél, megfelelően felépítve ezzel az edzésformával biztos, hogy egy erősebb, stabilabb fizikumot és egészségügyi állapotot érhet el mintha csak gyúrogatna egy hagyományos konditeremben ész nélkül.

Heves Balázs – Erőemelés

RAGE Budapest