5 RAGE alapigazság, amit minden sportolónak ismernie kell

Ahhoz, hogy valakiből eredményes sportolóvá váljon, tisztában kell lennie néhány alapvetéssel! Mi a RAGE-ben így vélekedünk erről...

1.Lányok! Nem, nem lesztek kétajtós szekrények, sem férfiakra hajazó testépítő formák sem, attól, hogy nagy súlyokkal edzetek. Genetikailag, biológiailag nem képes egy nő úgy izmosodni, mint egy férfi, az elrettentő fotókon a férfias nők különböző illegális szerektől lettek olyanok, amilyenek. Mi, a RAGE-ben csak és kizárólag a „tiszta” edzésben és az így elért sikerekben hiszünk. De az egyre növekvő súlyokra szükség van, mert a szervezet alkalmazkodni képes az ugyanakkora terheléshez, a mi célunk pedig az állandó fejlődés és erősödés. Na meg persze az ellenállhatatlanul szexi test elérése. 🙂

2. Mindenki fogadja el azt, hogy csalódottan, nagyobb súllyal száll le a mérlegről, mint annak előtte tette – és mielőtt eszeveszett fogyókúrába kezdene bárki is – az izom tényleg nehezebb, mint a zsírszövet. A tükörnek higgy, a ruháidnak és főként a körülötted lévő emberek dicséreteinek! Ha mégis diétázni szeretnél, fordulj bizalommal az edződhöz, segíteni fog, hogy önsanyargatás helyett, egészséges módon fogyhass le!

3. Az igazi eredmények nem hirtelen érkeznek. Ne higgy el mindent, amit az interneten találsz. Be kell látnod, hogy adott esetben, amit évekig a tested „ellen” elkövettél, nem változtatható meg 2 hét, de 2 hónap alatt sem. Az edződ, az edzőtársaid is azért vannak melletted, hogy segítsenek téged az úton, amit utólag, mikor már eléred a céljaidat értékelni fogsz és büszke leszel arra, hogy kitartó voltál és türelmes.

4. Semelyik étrendkiegészítő nem helyettesíti az egészséges, megfelelő mennyiségű és minőségű étkezést. Lásd úgy, hogy mindent, amit megeszel az téged támogat, a testedet, az edzésedet. Önmagában nem leszel attól egészségesebb vagy fittebb, ha multivitamint szedsz zsírégetővel, de nem étkezel megfelelően és bizony a fehérje-shake sem számít főétkezésnek.

5. Figyelj az egyensúlyra! Ez a legfőbb alapigazság, ami az életed minden területére érvényes. Nem célravezető a túlhajszoltság, a fásultság, a kedvetlenség. Étkezz egészségesen, gyere el heti háromszor edzeni, pihenj és aludj eleget, tűzz ki újabb és újabb célokat! De főként élvezd az életedet, szánj időt a kikapcsolódásra, szeresd, amit csinálsz, ugyanúgy a gumiszőnyegen, mint ahogy a RAGE falain kívül!

Czimre Dorina